logo de Autozaak

Maandag – Vrijdag: 09:00 – 18:00 | Zaterdag 10:00 - 16:00

Binnenhavenweg 25, Lelystad

Airco Service

Bij Dé Autozaak kunnen we alle type airco’s controleren en/of repareren. Een goede airco zou moeten werken zonder vieze luchtjes en of bijgeluiden.

Bent u niet tevreden over uw airco of heeft u het idee dat er iets niet goed werkt? Maak dan snel een afspraak en voorkom eventuele onnodige slijtage.

Airco auto doet niet of nauwelijks

Bij problemen met de auto airco is de eerste vraag doet de airco het helemaal niet meer of geeft deze te weinig gekoelde lucht. Als eerste moet gekeken worden of de schakelaars nog werken en of het lampje van de airco nog brandt op het display. Als dit niet het geval is, kan er een zekering stuk zijn of mogelijk een kabeltje los of kabelbreuk. Als je een airco inschakelt, hoor je ook vaak het toerental van de motor iets teruglopen. Hierdoor weet je dat de aansturing naar de airco goed is. Een andere oorzaak van een niet werkende airco is mogelijk een stuk gelopen compressor of een kapotte verdamper. Het vervangen van de compressor of verdamper is een kostbare ingreep. Ook omdat naast het te vervangen onderdeel ook het gehele systeem gecontroleerd en opnieuw gevuld dient te worden. Als de airco het nog wel doet, maar niet voldoende gekoelde lucht afgeeft, ligt het probleem vaak bij een tekort aan koelmiddel. In dit geval is het voldoende om het systeem bij te laten vullen en te laten controleren op lekkage

Moet de airco gerepareerd worden?

Maak dan nu een afspraak

Stinkende airco

Naast een niet of slecht werkende airco komt het ook voor dat de airco met de koele lucht ook een vieze lucht meebrengt. Daarvoor kun je natuurlijk een geurverfrisser in de auto plaatsen, maar daarmee verwijder je niet de bacteriën die deze geur veroorzaken. De geur is te herkennen aan een muffe lucht en wordt dus veroorzaakt door schimmels en bacteriën die afkomstig zijn uit de verdamper van de airco. Om het probleem goed aan te pakken, zal de verdamper door ons gereinigd moeten worden.

Airco checkC

Een eenvoudige airco check bestaat slechts uit het visueel controleren van het airco systeem en de bediening daarvan. Daarnaast zal de interieurfilter op vervuiling worden gecontroleerd en zal men een meting doen of de airco nog voldoende zijn werk doet. Het belangrijkste is dat het controleren en of bijvullen van het airco systeem goed en professioneel gebeurd.

Meest voorkomende aircoproblemen en storingen

  • Te heet geworden – stukgelopen compressor
  • Met aanslag vervuilde leidingen.
  • Een bevroren expansieventiel
  • Slippende magneetkoppeling
  • Verstopte condensor

Bij De Autozaak kunnen we altijd uw airco controleren en hiervoor een passend advies uitbrengen met een offerte om de airco te repareren.