logo de Autozaak

Maandag – Vrijdag: 09:00 – 18:00 | Zaterdag 10:00 - 16:00

Binnenhavenweg 25, Lelystad

Auto export

Auto Export documenten

Om u zo veel mogelijk uit handen te nemen bieden wij bij Dé Autozaak Lelystad een service aan voor het gemakkelijk exporteren van uw voertuig(en) en het opstellen van RDW erkende export documenten.

Heeft u een voertuig dat u wilt exporteren, dan kunt u het beste gelijk langskomen op onze locatie: Binnenhavenweg 25 , 8211 AA Lelystad.

Wilt u eerst wat voorbereiden? Stuur ons dan een e-mail met al uw vragen en dan zullen we contact met u opnemen om dit door te spreken.

De Autozaak is RDW Erkend

Contact gegevens

Wat is de werkwijze?

U kunt bij Dé Autozaak op twee manieren uw aanvraag laten behandelen. U kunt gelijk langskomen met alle benodigdheden en dan maken wij uw documenten in orde. Wanneer u eerst voorbereidingen wilt treffen voordat u langskomt, kunt u gebruik maken van het contactformulier en ons uw vragen toesturen zodat u goed voorbereidt uw auto kan verkopen aan een buitenlandse klant.

1. Vul het contactformulier in

Klik op de knop “contact” en start met het invullen van al uw vragen. Controleer uw contact gegevens goed en verstuur het formulier.

2. Wij plannen een afspraak met je in

Zodra wij uw aanvraag hebben ontvangen, beginnen wij met de eerste voorbereidingen  en nemen wij contact met u op wanneer u langs kunt komen. Wij zullen gelijk ook aangeven welke gegevens en/of bestanden wij nog nodig zullen hebben.

3. Kom langs en wij maken alles in orde

Op moment van langskomen met de laatste benodigdheden zullen wij de documenten volledig op orde maken. Dit duurt meestal niet al te lang. 

Veelgestelde Vragen

Het RDW is een publieke dienstverlener in de mobiliteitsketen. Zij waarborgen wettelijke en opgedragen taken rondom voertuigen.

Een RDW erkend bedrijf houdt zich aan wettelijke normen en werkt nauw samen met het RDW en houdt zich bezig met bijvoorbeeld het verschaffen van de juiste documenten.

Voor de overige kerntaken van het RDW kunt hier kijken: https://www.rdw.nl/over-rdw/organisatie/kerntaken

Voor het opstellen en het klaar maken van uw documenten hebben wij naast wat persoonlijke gegevens het volgende nodig:

  • Het Tenaamstellingsbewijs (Deel 1B) en het Overschrijvingsbewijs of de kentekencard met de tenaamstellingscode; Het Overschrijvingsbewijs of tenaamstellingscode mogen ontbreken als de geregistreerde eigenaar/houder zelf komt;
  • Geldig legitimatiebewijs.
  • Kentekenplaten (niet nodig als er nooit kentekenplaten zijn gemaakt / afgegeven).
  • Kopie uittreksel KvK (in geval van rechtspersoon) niet ouder dan 1 jaar.
  • Machtiging van de tekenbevoegde (in geval van rechtspersoon en als u zelf niet de tekenbevoegde bent).
Bent u niet zeker of u alles klaar heeft neem gerust contact met ons op.

Nee, bij De Autozaak Lelystad kunnen wij documenten opstellen voor alle gekentekende voertuigen. waaronder busjes, campers en vrachtwagens.

Nee, dat is niet verplicht. U bent ook gelijk welkom op onze locatie. Wel moet u de benodigde documenten en gegevens meenemen.

Dit is wel een mogelijkheid die wij aanbieden bij Dé Autozaak. Dit doen we dan in samenwerking met derden.

Bij de autozaak kunt u ook terrecht voor