logo de Autozaak

Maandag – Vrijdag: 09:00 – 18:00 | Zaterdag 10:00 - 16:00

Binnenhavenweg 25, Lelystad

Onderhoud

Grote beurt

Bij een grote beurt wordt uw auto op 78 punten gecheckt.
Daarnaast is het volgende inbegrepen bij een grote beurt:

  • Olie verversen met a-kwaliteit motorolie
  • Vervangen van het oliefilter
  • Vervangen van brandstoffilter
  • Vervangen van luchtfilter
  • Arbeidsloon

Tijdens een grote onderhoudsinspectie kan de monteur mankementen aan uw auto ontdekken. Ook het resetten van de diagnosesoftware is bij sommige auto’s noodzakelijk. Natuurlijk vraagt hij u daarvoor eerst toestemming, zodat u ook bij onvoorziene problemen vooraf weet waar u aan toe bent.

Uw auto kan ook uitgerust zijn met een interieurfilter. Een interieurfilter filtert de lucht die de kachelventilator uw auto in blaast. Door het ophopen van vuil en bacteriën in het interieurfilter, is het verstandig dit filter regelmatig te vervangen. Dit kunnen we vaak bij de grote beurt meenemen, maar soms is dit een aparte handeling en zullen we eerst uw toestemming vragen, aangezien dit dan extra kosten met zich meebrengt.

Bij een grote beurt is de APK gratis.

Heeft u onderhoud nodig aan uw voertuig?

Maak dan nu een afspraak

Kleine beurt

Bij een kleine beurt wordt uw auto op 30 punten gecheckt. 
Daarnaast is het volgende inbegrepen bij een kleine beurt:

  • Vervangen van het oliefilter
  • Olie verversen met a-kwaliteit motorolie
  • Arbeidsloon

Tijdens de kleine onderhoudsinspectie kan de monteur mankementen ontdekken aan uw auto. Als het verstandig is deze te verhelpen, dan nemen we vooraf contact met u op. Zo weet u waar u aan toe bent.

Diagnose

Een diagnose kan altijd zonder afspraak gesteld worden en is gratis als u de auto bij ons laat repareren. We informeren u altijd van te voren wat de eventuele kosten zullen zijn.

Koppakking vervangen

Wanneer uw auto koelwater verbruikt en er geen aanwijsbare lekkage is, dan is het mogelijk dat uw koppakking vervangen moet worden. Laat ons dit eerst controleren met onze speciale checkapparatuur. Mocht de koppakking vervangen moeten worden, dan kunnen we dit uiteraard zonder problemen voor u uitvoeren. Er zijn dan meerdere punten waarmee u rekening dient te houden en we begeleiden u dan als garage graag door dit proces.

Bij Dé Autozaak keuren wij elke werkdag tussen 9.00 uur en 18.00 uur zonder afspraak.

De controlepunten van een onderhoudsbeurt en een APK komen grotendeels overeen. Daarom kunnen wij u de APK gratis aanbieden in combinatie met een onderhoudsbeurt.

Wees op tijd bij het vervangen van uw distributie riem, wanneer deze te laat wordt vervangen brengt de nevenschade grote kosten met zich mee.

Bij het vervangen van de distributie worden andere onderdelen zoals de multi-V (rib) riem ook gecontroleerd. Vooraf is niet te bepalen of deze onderdelen vervangen dienen te worden. Mocht dit nodig zijn, dan zal Dé Autozaak u altijd vooraf toestemming vragen. Zodat u ook bij onvoorziene problemen vooraf weet waar u aan toe bent.

Er zijn verschillende soorten koppelingen en daar horen verschillende prijzen bij. Laat ons u informeren welke koppeling uw auto nodig heeft.

Wanneer je auto voorwielaandrijving heeft, moet de stuurinrichting losgehaald worden bij het vervangen van de koppeling. Hierdoor is het noodzakelijk om na de montage, de wieluitlijning te controleren en af te stellen. Door uitlijnen rijdt je auto netjes rechtdoor en slijten de banden gelijkmatiger. Het uitlijnen van de uw auto, kan de garage uitvoeren voor de gegarandeerde prijs.

Bij het vervangen van een koppeling moet meestal ook de transmissieolie worden ververst. De hoeveelheid te verversen olie is 1 tot 4 liter.

Bij het vervangen van de koppeling kan de monteur ontdekken dat mogelijk ook de krukas keerringen, aandrijfas keerringen of de prise-as keerring aan vervanging toe zijn. Als dat het geval is, vragen we u vooraf toestemming voor de reparatie.

Een tweemassavliegwiel gaat nagenoeg nooit een tweede koppelingsleven mee. Door dit onderdeel gelijk met de koppeling te vervangen bespaart u mogelijk veel arbeidskosten. De koppeling zit immers tegen het vliegwiel aan.

Als het waarschuwingslampje versleten remmen op uw dashboard brandt, dan zijn uw remblokken aan vervanging toe. In dat geval kan het zijn dat ook de slijtindicator aan vervanging toe is. Het vervangen van de slijtindicator voeren we uit tegen een gegarandeerde prijs. Natuurlijk wordt u vooraf hiervan op de hoogte gesteld. Zodat u weet waar u aan toe bent.

Bij een uitlaat kan blijken dat het verstandig is om bevestigingsrubbers en -beugels te vervangen. Natuurlijk vervangt de garage deze onderdelen alleen als u toestemming geeft. Zo weet u vooraf waar u aan toe bent.

Het vervangen van de schokdempers zorgt er vaak voor dat uw auto weer soepel over de drempels gaat zonder nare bijgeluiden.

De accu die de monteur plaatst, moet dezelfde capaciteit hebben als uw huidige accu. Heeft uw auto een sterkere accu nodig, omdat u bijvoorbeeld veel elektrische accessoires heeft, dan zal de monteur vooraf contact met u opnemen. Bij het vervangen van de accu, kan blijken dat het verstandig is om montage delen en/of accuklemmen te vervangen. Natuurlijk vervangen we deze onderdelen alleen als u toestemming geeft. Zo weet u vooraf waar u aan toe bent.

Bij Dé Autozaak kunnen we alle type airco’s controleren en/of repareren. Een goede airco zou moeten werken zonder vieze luchtjes en of bijgeluiden.

Bent u niet tevreden over uw airco of heeft u het idee dat er iets niet goed werkt? Maak dan snel een afspraak en voorkom eventuele onnodige slijtage.

Heeft u het idee dat uw ruitenwissers teveel lawaai maken of dat ze niet meer naar behoren werken? Laat deze dan snel vervangen. Dit voorkomt krassen in uw voor- of achterraam.

Dé Autozaak gebruikt voor de uit te voeren werkzaamheden alleen onderdelen van originele kwaliteit. Zo bent u ervan verzekerd dat de onderdelen voldoen aan de fabriekseisen.